Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ 6 ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΓΡΑΜΜΩΣΗ

Εδώ είναι τα 6 χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε το σώμα μας να γίνει μηχανή καύσης λίπους, να γίνουμε στεγνοί, εντελώς γραμμωμένοι, σε λιγότερο χρόνο.


Λάθος Νο1:
Να κάνουμε ασκήσεις απομόνωσης
  Κάνοντας ασκήσεις απομόνωσης όπως κάμψεις δικεφάλων και kick-backs τρικέφαλων ΔΕΝ θα δούμε σημαντικά αποτελέσματα. Αυτές οι ασκήσεις απλά δεν τονώνουν αρκετά τις μυϊκές ίνες έτσι ώστε να χτίσουμε γραμμωμένους μύες και δεν καταναλώνουν αρκετή ενέργεια για να μεγιστοποιήσουμε την καύση θερμίδων.
 
  Αν θέλουμε να χτίσουμε καθαρή μυϊκή μάζα καίγοντας λίπος, πρέπει να εκτελούμε ασκήσεις που διεγείρουν όσο το δυνατόν περισσότερους μύες και να δαπανούν όσο γίνεται περισσότερη ενέργεια την ίδια χρονική στιγμή. Χρησιμοποιώντας αυτά τα είδη ασκήσεων θα επιταχύνουμε δραματικά τα αποτελέσματά μας.
 
Λάθος Νο 2:
Να γυμναζόμαστε στα μηχανήματα
  Τα σούπερ μηχανήματα μπορεί να κάνουν ένα γυμναστήριο να δείχνει σύγχρονο, αλλά ειλικρινά για το μόνο που αξίζουν είναι να καθόμαστε να πάρουμε μια ανάσα ή να δέσουμε τα κορδόνια μας! Το πρόβλημα είναι το εξής: τα μηχανήματα αλλάζουν τη φυσική κίνηση του σώματός μας και περιορίζουν το φάσμα της κίνησης. Αυτό περιορίζει σημαντικά την ικανότητα να ενεργοποιηθούν πλήρως όλες οι μυϊκές ίνες - που σημαίνει μικρότερη καύση λίπους, λιγότερο καθαροί μύες. Ακόμη χειρότερο είναι ότι τα μηχανήματα μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις μας, οδηγώντας μας σε τραυματισμούς.

 
  Αν θέλουμε γρήγορα αποτελέσματα, είναι κρίσιμο να ενσωματώσουμε ασκήσεις που επιτρέπουν στο σώμα μας να κινηθεί φυσικά με πλήρες εύρος κινήσεων, έτσι ώστε ο μεταβολισμός μας να εκτιναχτεί στα ύψη και να τονίσουμε ολόκληρη τη σωματική μας διάπλαση.
 
Λάθος Νο3.
Να κάνουμε μακρόσυρτα προγράμματα αερόβιας
  Λοιπόν ... χρειάζεται να κάνουμε αερόβια αν θέλουμε να χάσουμε βάρος και λίπος .... ΑΛΛΑ υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος να εκτελούμε τα προγράμματα μας. Αν είμαστε από αυτούς που πασχίζουν στους δρόμους ή στους διαδρόμους, χωρίς να έχουμε καταφέρει σχεδόν τίποτα (εκτός από τραυματισμούς στις αρθρώσεις και να φθείρουμε τα παπούτσια μας) ήδη καταλαβαίνουμε ότι καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για ελάχιστα αποτελέσματα.
 
 
 
Λάθος Νο4.
Να κάνουμε ροκανίσματα και sit-ups για να αποκτήσουμε κοιλιακούς
 Αν συνεχίσουμε να κάνουμε τις παραδοσιακές ασκήσεις για κοιλιακούς όπως ροκανίσματα και sit-ups, δεν πρόκειται να αποκτήσουμε "six-pack". Στην πραγματικότητα κάνοντας στοχευμένες ασκήσεις κοιλιακών είναι χάσιμο χρόνου. Δεν καθορίζουν τους κοιλιακούς μας και σίγουρα δεν  καίνε λίπος.
 
  Το κλειδί για ανάγλυφους κοιλιακούς είναι να κάψουμε το επίμονο στρώμα λίπους γύρω από την κοιλιά που μας τους κρύβει.
 
 
Λάθος Νο5:
Επανάληψη της ίδιας προπόνησης.
  Επαναλαμβάνοντας την ίδια προπόνηση ξανά και ξανά είναι ο αλάνθαστος τρόπος να σταματήσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα. Είμαστε πλάσματα της συνήθειας και έχουμε την τάση να επιμείνουμε σε πράγματα που είμαστε εξοικειωμένοι καλά με αυτά. Αλλά όταν πρόκειται για τα προγράμματά μας, αν θέλουμε να συνεχίσουμε την πρόοδο και να βλέπουμε μεταβολές στο σώμα μας, θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις μετατροπές.
 
Βλέπετε, το σώμα μας έχει την εκπληκτική ικανότητα να προσαρμόζεται γρήγορα, και όταν το κάνει, τότε είναι που πέφτουμε σε πλατό και σταματάμε να προοδεύουμε. 
 
Λάθος Νο6:
Να κάνουμε μακρόσυρτες προπονήσεις 
   Οι μακρόσυρτες προπονήσεις δεν αποφέρουν καλύτερα ή γρηγορότερα αποτελέσματα. Αν είμαστε "σκλάβοι των γυμναστηρίων" και δεν βλέπουμε στο σώμα μας εμφανής αλλαγές, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε κάνοντας τα ίδια και να περιμένουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.
 
  Όταν επιθυμούμε να γίνουμε φιτ και γραμμωμένοι το σώμα μας ανταποκρίνεται στην ποιότητα έναντι της ποσότητας.