Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΤΟ ΣΧΟΧΟ ΜΑΣ .... ΜΕΤΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;


Κάθε φορά που πετυχαίνουμε ένα στόχο μας κάνουμε τρία πράγματα:

1. Το γιορτάζουμε και/ή ανταμοίβουμε τον εαυτό μας.
    Σπουδαίοι μάνατζερ, σπουδαίοι γονείς, σπουδαίοι εκπαιδευτές, όλοι τους έχουν κάτι κοινό: Γνωρίζουν τον τρόπο να κάνουν το κοινό τους να επαναλαμβάνει τις συνήθειες που επιθυμούν. Το καταφέρνουν με την επιβράβευση. Θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο πράγμα, ενισχύοντας την επιτυχία με την ανταμοιβή του εαυτού μας.  Είχαμε μια σπουδαία εβδομάδα προπόνησης και σωστής διατροφής; Μπορούμε να έχουμε ένα γεύμα για απόλαυση. Να φάμε πίτσα! Να βγούμε για ποτό. Να αγοράσουμε κάτι που πάντα θέλαμε. Χωρίς να νοιώθουμε ενοχές επειδή πραγματικά το αξίζουμε!

2. Κρατάμε μια λίστα με τους στόχους που έχουμε πετύχει. 
    Λένε ότι η επιτυχία φέρνει επιτυχία. Γι' αυτό θα πρέπει να κρατάμε αρχείο των επιτυχιών μας. Θα πετύχουμε πολλούς μικρούς στόχους στο δρόμο για την κατάκτηση του τελικού. Γράφουμε μια λίστα με όλους αυτούς. Έτσι, κάθε φορά που νοιώθουμε τον ενθουσιασμό ή τα κίνητρά μας να εξασθενούν, διαβάζουμε τη λίστα με των στόχων που έχουμε πετύχει. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να ανεβάσουμε το ηθικό μας. Ακόμη και μετά από λίγους μήνες, θα καταπλήξουμε τον εαυτό μας με το πόσο μεγάλη έγινε η λίστα, αλλά και πόσο μπορεί να μας υποκινήσει η επισκόπηση των παλιών μας επιτυχιών.

3. Στη συνέχεια θέτουμε νέους στόχους.
    Η θέσπιση στόχων δεν σταματάει ποτέ - είναι μια συνεχής διαδικασία. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ποτέ ένας τελικός στόχος, διότι μόλις τον κατακτήσουμε μετά τι; Αν φτάσει η μέρα που δεν θα έχουμε κανένα απολύτως στόχο, η ζωή μας παύει να έχει νόημα. Επιτυχία είναι ο δρόμος προς τον στόχο και όχι ο ίδιος ο στόχος.