Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΛΙΠΟΥΣ. Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΖΙΓΚ ΖΑΚ.


     Κάθε φορά που μειώνουμε τις θερμίδες κάτω από το όριο συντήρησης, το σώμα μας αναγνωρίζει το έλλειμμα αυτό και  γυρνάει το διακόπτη καύσης λίπους στην οικονομική λειτουργία. Όσο μεγαλύτερη είναι η πτώση και όσο μεγαλύτερο το διάστημα που διαρκεί, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η πτώση του μεταβολισμού.

    Το σώμα μας είναι μια καταπληκτική μηχανή που προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε κατάσταση και μάχεται την οποιαδήποτε αλλαγή του επιβάλλουμε.

    Ευτυχώς υπάρχει η τεχνική για να ξεγελάσουμε το σώμα μας και σε μία διατροφή με στόχο την απώλεια λίπους, ο μεταβολισμός μας να διατηρηθεί σε  υψηλά επίπεδα. Ονομάζεται μέθοδος Ζιγκ Ζακ και είναι είναι χωρίς αμφιβολία η ισχυρότερη τεχνική καύσης λίπους που αναπτύχθηκε ποτέ!

     Για να χάσουμε λίπος πρέπει να δημιουργήσουμε θερμιδικό έλλειμμα. Αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι μεγάλο έλλειμμα για μεγάλη χρονική περίοδο. Ο τρόπος για να ξεγελάσουμε το σώμα μας έτσι ώστε να μην μπει στην λειτουργία πείνας, (οικονομική λειτουργία), είναι ο εξής : Πέφτουμε σε θερμιδικό έλλειμμα για τρεις μέρες και την τέταρτη - πριν το σώμα μας αρχίσει να μειώνει το μεταβολικό μας ρυθμό - επανερχόμαστε στα επίπεδα συντήρησης ή σε μικρό θερμιδικό πλεόνασμα για μια έως τρεις ημέρες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό ποσοστό λίπους.

    Για καλύτερα αποτελέσματα καλά είναι να δημιουργούμε θερμιδικό έλλειμμα για τρεις ημέρες και αύξηση των θερμίδων κάθε τέταρτη μέρα. Ο κύκλος αυτός θα μας βοηθήσει στην καύση λίπους χωρίς να μειώσει το μεταβολικό μας ρυθμό.

    Η μέθοδος Ζιγκ Ζακ λειτουργεί ως εξής : Χρησιμοποιούμε δύο διατροφικά πλάνα. Ένα υψηλών θερμίδων, που θα φτάνουν το όριο συντήρησής μας και ένα χαμηλών. Το έλλειμμα θα είναι 15- 20%. Δημιουργούμε έναν κύκλο τεσσάρων ημερών και επαναλαμβάνουμε.

    Οι θερμιδικές προσαρμογές  είναι αναγκαίες  ανάλογα με την εβδομαδιαία πρόοδό μας. Ο πειραματισμός επίσης είναι αναγκαίος μέχρι να βρούμε τις τιμές που λειτουργούν καλύτερα στο δικό μας σώμα και οργανισμό. Για παράδειγμα μεγαλύτερη πρόοδο μπορεί να δει κάποιος αυξάνοντας στο 25-30% το έλλειμμα για τις ημέρες χαμηλών θερμίδων και να αυξήσει 10% πάνω από τα επίπεδα συντήρησης τη μέρα αυξημένων θερμίδων.

    Η μέθοδος αυτή είναι επίσης αποτελεσματική για σπάσιμο πλατό, επιτάχυνση στην αργή απώλεια λίπους, συντηρεί την καθαρή μυική μάζα και προστατεύει την επιβράδυνση του μεταβολισμού!

  * Για τον υπολογισμό του ορίου συντήρησης μας υπάρχουν πολλοί τύποι. Αυτός του Harris Benedict είναι κατάλληλος αν δεν γνωρίζουμε το ποσοστό του σωματικού μας λίπους.