Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΑΙΜΑΡΓΙΑΣ-ΥΠΕΡΦΑΓΙΑΣ ΜΕ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ




  Εκτός από την τόνωση του μεταβολισμού, την βελτίωση της ενέργειας και την προστασία των μυών,  ένα ακόμη πλεονέκτημα των συχνών γευμάτων είναι η ελαχιστοποίηση της λαιμαργίας. Τρώγοντας κάθε τρεις ώρες, θα αισθανόμαστε πληρότητα και η αίσθηση της πείνας θα τείνει να εξαλειφθεί.

    Αν περάσει αρκετή ώρα χωρίς γεύμα, το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα πέφτει έτσι ώστε να είναι σχεδόν αδύνατο να ελέγξουμε την ορμονικά δημιουργημένη αίσθηση πείνας. Επομένως, είναι δύσκολο να φροντίσουμε για την σωστή ποσότητα, την πρωτείνη ή τους σύνθετους υδατάνθρακες που πρέπει να καταναλώσουμε. Ζητάμε απλά φαγητό για να σταματήσουμε να πεινάμε.

    Σε περίπτωση που πεινάμε αργά το απόγευμα και δεν ξέρουμε το γιατί, αρκεί να θυμηθούμε τι φάγαμε (ή δεν φάγαμε) κατά την διάρκεια της ημέρας. Πιθανότατα κάποια γεύματα παραλείφθηκαν. Η παράλειψη πρωινού ή τα μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων ενεργοποιούν τον "συναγερμό της πείνας".

    Σε μια πιο σοβαρή προσέγγιση, η παράλειψη γευμάτων και το ξέσπασμα αργότερα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και λιπαρά μπορεί να οδηγήσει, σε κάποιον με προδιάθεση, ανάπτυξη διαβήτη τύπου ΙΙ.  Ακόμη χειρότερα αυτή η κατάσταση εξελίσσεται συχνά σε επιδείνωση του καρδιαγγειακού συστήματος και αθηροσκληρωτικής νόσου. Έχει επίσης συσχετιστεί με αυξημένη LDL χοληστερόλη στην κυκλοφορία του αίματος. Η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις δεν είναι αστείο θέματα. Έτσι η συχνή κατανάλωση τροφής μπορεί να μας σώσει από προβλήματα υγείας.

Οι 7 λόγοι που τα συχνά γεύματα βοηθάνε στην απώλεια λίπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου