Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΣΤΟΧΩΝ (Μέρος 9ο)


Θα πρέπει να διαβάζουμε τις επιβεβαιώσεις μας (τη λίστα με τους στόχους μας) τουλάχιστον δυο φορές τη μέρα έτσι ώστε να τις έχουμε "εμπρός μας" και "στο μυαλό μας".

    Ψυχολόγοι έχουν αποδείξει ότι η επανάληψη είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για διείσδυση και προγραμματισμό του υποσυνείδητου. Διαφημιστικές εταιρίες δαπανούν εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο στηριζόμενοι στο γεγονός αυτό.   Γιατί οι άνθρωποι προτιμούν Pepsi, Malboro, Crest, Palmolive και άλλα επώνυμα προϊόντα; Επειδή η επανάληψη της διαφήμισης διείσδυσε στο υποσυνείδητο και αυτό μεταφέρεται στην πράξη.

    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της επανάληψης για να επηρεάσουμε το δικό μας υποσυνείδητο έτσι ώστε να μας παροτρύνει στη δράση. Μόλις οι επιβεβαιώσεις ή οι στόχοι μας γραφούν, θα πρέπει να διαβάζονται τουλάχιστον δυο φορές την ημέρα. Μία το πρωί και μία το βράδυ. Αν μπορούμε και πιο συχνά! Αν θέλουμε να ενισχύσουμε το αποτέλεσμα μπορούμε όχι μόνο να διαβάζουμε, αλλά και να γράφουμε τους στόχους μας με το χέρι κάθε μέρα.

    Μόλις θέσουμε τους στόχους μας και τους γράψουμε στο χαρτί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της επανάληψης ακόμη πιο αποτελεσματικά, κρατώντας στην κυριολεξία τους στόχους μας "μπροστά μας" όλη μέρα. Βάζουμε τη λίστα με τους στόχους μας σε ένα εμφανές σημείο όπως στο ψυγείο, στον καθρέφτη ή στην ατζέντα μας. Μπορούμε να έχουμε μια κάρτα με τους στόχους των 90 ημερών στη τσέπη μας, στο ταμπλό του αυτοκινήτου ή στην οθόνη του υπολογιστή μας, έτσι ώστε να τους διαβάζουμε σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

    Μπορεί να το έχουμε δοκιμάσει και να το απορρίψαμε επειδή δεν δούλεψε. Ας αναρωτηθούμε όμως: Έχουμε προσπαθήσει στο 100%; Κάναμε τη δοκιμασία για τουλάχιστον 21 μέρες συνεχόμενα; Αν όχι τότε έχουμε αρνηθεί στον εαυτό μας την ευκαιρία να πετύχει ο,τι έχει ονειρευτεί. Δεν πρέπει να αφήνουμε την απλότητα της τεχνικής να μας παραπλανά. Ας είμαστε ανοιχτοί χωρίς να το κρίνουμε.

    Οι επιβεβαιώσεις είναι μια πολύ ισχυρή τεχνική αλλά δεν μπορεί να δουλέψει αν απλά τις δοκιμάσουμε μια - δυο φορές. Δεν θα λειτουργήσουν ακόμη και αν τις δουλέψουμε για μερικές μέρες. Δεν θα λειτουργήσουν ακόμη και αν τις λέμε και στη συνέχεια της ακυρώνουμε με κάποια αρνητική σκέψη (π.χ. είναι ανώφελο αυτό που κάνω). Θα λειτουργήσουν μόνο αν τις επαναλαμβάνουμε με πίστη και συναίσθημα έτσι ώστε να αντικαταστήσουν πλήρως τον παλιό αρνητικό εσωτερικό διάλογό μας. Θα πρέπει να γίνουν η νέα "ταινία" που θα τρέχει ξανά και ξανά στο μυαλό μας κάθε μέρα. Όταν φτάσουμε στο σημείο όπου οι επιβεβαιώσεις γίνουν ο νέος τρόπος σκέψης μας, τα αποτελέσματα θα μας εκπλήξουν και ότι φανταζόμαστε για τη ζωή μας θα αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα!




    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου