Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΘΕΣΠΙΣΗΣ ΣΤΟΧΩΝ (Μέρος 3ο)



Πρέπει να θέτουμε μεγάλους στόχους

    Πολλές φορές αυταπατόμαστε κάνοντας δηλώσεις του τύπου .... "ποτέ δεν θα μπορέσω να δείχνω έτσι" ή "είμαι αρκετά μεγάλος στην ηλικία". Άλλοι αφομοιώνουν απόψεις ατόμων με χαμηλές προσδοκίες που λένε ... "ας είμαστε ρεαλιστές". Τίποτα σπουδαίο δεν επετεύχθη με το να είμαστε ρεαλιστές. Οι περισσότεροι τρομάζουν θέτοντας στόχους και προσπαθούν μόνο για αυτό που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν και όχι γι' αυτό που πραγματικά ΘΕΛΟΥΝ.   Μεγάλο λάθος, επειδή οι μικροί - ρεαλιστικοί στόχοι δεν είναι κίνητρο. Οι ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ μας είναι!

    Αν οι στόχοι μας τρομάζουν λίγο είναι οκ! Στην πραγματικότητα αν δεν μας τρομάζουν και δεν μας συναρπάζουν, είναι μικροί.  Η σκέψη για ένα στόχο που ποτέ πριν δεν έχουμε πετύχει πάντα θα μας κάνει να νοιώθουμε λίγο άβολα και φοβισμένοι. Αυτή η δυσφορία κάνει τους περισσότερους να επιστρέφουν στη ζώνη άνεσής τους. Ο φόβος της αποτυχίας και αυτή η δυσφορία μας αποτρέπουν να κατακτάμε αυτό που πραγματικά θέλουμε.

    Καθορίζοντας τους στόχους μας πρέπει να κοιτάμε ψηλά γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Αν θα μπορούσαμε να έχουμε όποιο σώμα θέλαμε, πως ακριβώς θα θέλαμε να είναι. Πρέπει να το φανταστούμε. Να δημιουργήσουμε εικόνα στο μυαλό μας. Ξεκάθαρη, ζωντανή και δυναμική. Είμαστε προικισμένοι με μια καταπληκτική ικανότητα που λέγεται φαντασία. Χρησιμοποιώντας την, δημιουργούμε μια αρχή αυτοβελτίωσης και συνεχών αλλαγών.

    Σίγουρα υπάρχουν γενετικοί περιορισμοί σε ότι μπορούμε να πετύχουμε σωματικά και αθλητικά, αλλά οι περισσότεροι ούτε πλησιάζουμε το πλήρες δυναμικό μας, απλά επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι εφικτό. Οπότε ούτε καν προσπαθούμε. Πραγματικά, είναι περισσότερο θέμα προθυμίας παρά γενετικής. Δεν πρέπει να ρωτάμε "μπορώ να πιάσω το στόχο αυτό;". Λάθος ερώτηση. Η σωστή είναι "Πως μπορώ να πετύχω το στόχο μου;" και "είμαι διαθέσιμος να πληρώσω το τίμημα για να πετύχω το στόχο μου". Μπορούμε να εκπληρώσουμε σχεδόν τα πάντα αν είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε το τίμημα!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου